Pre- & Postnatale Pilates

Voor nieuwe mama's en mommies to be

Mommies & mommies to be

Waarom Pilates tijdens en na je zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam iedere dag. Met een focus op core stabiliteit, kracht en conditie over het algemeen, zijn de lessen een ideale manier om jouw lichaam door de veranderingen heen te helpen en voor te bereiden op de inspanningen die nog komen.

Als je een reguliere klant bent, kan je in het begin van je zwangerschap door gaan met de gewone groepslessen, tot je tweede trimester. Daarna raden we aan te starten met de basics lessen.

Je kan de Pilates basics lessen meedoen. Deze lessen zijn veilig voor tijdens en na de zwangerschap. De focus in deze lessen ligt op het bekkenbodem en de core verstevigen. 

Nog vragen? Stel ze in de chat of contacteer me

Ben je nieuw bij Corepilates?

Is het iets voor mij?

Mama's die regelmatig hun core trainen ervaren een kortere bevalling en minder pijn in de lage rug en het bekkenbodem. Tijdens de les krijg je alleen oefeningen die veilig zijn voor mama en baby.

Tijdens je 3de trimester is het moeilijker is om te starten als je tot dan geen (andere) lessen gevolgd hebt. Aan te raden is in je eerste of tweede trimester al te starten.

Hoe verloopt een les?

De les is gevarieerd en minder intens dan onze standaard lessen. Prenatale en postnatale lessen zijn gebouwd rond te veranderingen en ontwikkelingen van het lichaam tijdens en na de zwangerschap. Zo krijg je effectieve workouts  van je eerste trimester tot je derde en daarna, terwijl mama en baby volledig veilig blijven.

Voor de les raden we steeds aan om gripsokken te dragen. Dit om krampen in de voeten en uitglijden te kunnen vermijden.

Mommies & mommies to be

Resultaten & voordelen

Door de spieren correct te activeren en gebruiken zal je lichaam beter kunnen omgaan met de bevalling en de dagelijkse taken van de maanden die daarop volgen.

De lessen boosten ook je immuunsysteem en bloedsomloop. Je energielevel zal stijgen en je zal meer kunnen genieten van je zwangerschap.

Daarbovenop zal het volgen van de lessen je na de zwangerschap helpen om sneller terug fit te worden en je zal je opmerkelijk beter voelen.

De Pilates Basics is speciaal voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap aangepast. Vanaf september gaat die door op dinsdag om 14u en 18u30.

Post natale klanten

Als je na de bevalling klaar bent om terug te sporten, sta ik klaar om je te helpen!

De les biedt en veilige omgeving aan om te herstellen van jouw bevalling, terug sterker te worden, je buikspieren opnieuw te verstevigen, aan je houding te werken en (inwendig) litteken weefsel te verminderen. 

De lessen hebben zowel fysieke als mentale voordelen. Je zal samen met andere nieuwe mama's de les volgen en leren hoe je met het nieuwe leven als mama kan omgaan. Niet alleen helpt de les je om je lichaam terug te trainen, maar ook helpt het om jouw stress beter te managen. Dit uurtje les is echt een moment voor jou alleen.

Als je klaar bent, ontmoet ik je graag in de studio of bij je thuis voor privé lessen. Je kan terug beginnen deelnemen aan de lessen als dit mag van je gynaecoloog of kinesist. Ik raad steeds aan om ook langs een bekkenbodemkiné te gaan, zelfs al heb je geen klachten. Dit zal helpen bij een sneller herstel. 

Na een gewone bevalling kan je na minstens 6 weken weer mee doen. Bij een keizersnede is dit 8-12 weken na de geboorte. Hou er rekening mee dat dit van persoon tot persoon kan afhangen en luister naar je lichaam.

Trainen tijdens en na je zwangerschap

Vind hier alle info die je nodig hebt om van start te gaan

Je bekkenbodemspieren zijn de spieren die je inwendige organen zoals je blaas, baarmoeder en darmen dragen. Wanner je niest of uitblaast span je deze aan. Ze hangen als het ware als een hangmat onder die organen en zijn zeer belangrijk tijdens een zwangerschap. Deze spieren houden 9 maanden lang de baby vast en rekken uit tijdens de bevalling. Na de bevalling is het dan ook héél belangrijk om deze spieren meteen terug zachtjes te beginnen trainen.

Na een gewone bevalling kan je na minstens 6 weken weer mee doen. Bij een keizersnede is dit 8-12 weken na de geboorte. Hou er rekening mee dat dit van persoon tot persoon kan afhangen en luister naar je lichaam.

Tijdens de les is jouw prutske zeker welkom! Je baby kan meedoen met jou, op het matje bij jou liggen, of rustig een dutje doen in de maxicosi of kinderwagen. Maak je geen zorgen als je baby’tje voeding nodig heeft, dit kan gewoon tijdens de les als het nodig is. Sport jij rustig verder terwijl wij je baby troosten, dat kan ook perfect. De enige voorwaarde die we hier stellen is dat ze nog niet kunnen lopen, want dan wordt het net wat te druk tijdens de les.

Hier kan je eender wanneer met beginnen. Maar natuurlijk liefst zo vroeg mogelijk. De meesten starten in het eerste of tweede trimester. Tijdens je derde trimester kan je nog starten, maar dit liefst als je al iets van beweging deed voorheen. Indien je nergens last van hebt, kan dit ook. Gelieve me hiervoor even te contacteren zodat we de opties kunnen bespreken. Want het is nooit te laat om te starten natuurlijk!

Heb je last van een verzakking, pijn in het bekkenbodem, lage rugpijn of misselijkheid? Contacteer me dan even voor de les. Indien dit nodig is plannen we eerst een privé sessie in, zodat je nadien met de groepslessen van start kan gaan.

Pilates kan je eender wanneer met starten. Ook tijdens en na je zwangerschap. Het is nooit te laten om te werken aan je core en de juiste ademhaling bij bewegen aan te leren.

Het wordt ten zeerste afgeraden om tijdens of meteen na je zwangerschap hoge intensiteit oefeningen te doen waarbij je hartslag omhoog gaat of waarbij je springt en loopt. Hierbij leg je te veel druk op je bekkenbodemspieren en wanneer deze volop aan het rekken zijn, kan dit voor complicaties zorgen. Pilates is hiervoor ideaal. Omdat we enkel low intensity trainen en geen zware impact hebben de bekkenbodemspieren.

Tijdens de zwangerschap houden deze spieren veel spanning vast. Maar je hebt ze ook nodig om te kunnen bevallen. Daarom is het belangrijk te leren hoe je deze spieren kan opspannen en ontspanen. Dit leer je tijdens de les.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang als eerste updates, acties en informatie over de lessen.