AdobeStock_107618082 copy2

Start met Pilates

Welcome to our blog. Read it, like it, share it, but especially learn a lot about Pilates. 

Wat is pilates?

Oorsprong

Pilates is uitgevonden door Joseph H. Pilates in het begin van de 20ste eeuw. In die tijd werd het Contrology genoemd, de training werd gebruikt om je spieren volledig te leren beheersen.

Pilates is afkomstig van Amerika en Joseph opende zijn eerste studio in New York. Maar het ontwikkelde zich al tijdens de eerste wereldoorlog als revalidatieprogramma voor soldaten. Hierbij werden de belangrijkste spieren verstevigd.

In deze tijd

Pilates in deze tijd is geëvolueerd tot een complete workout voor iedereen. Het wordt gebruikt als extra training voor dansers en atleten, om de diepste spieren te kunnen aanspreken. Maar kan evenals worden gebruikt ter revalidatie na een operatie, blessure of zwangerschap. Je hoeft natuurlijk geen topsporter te zijn om Pilates te kunnen. Doordat de gewrichten minimaal belast worden is dit toegankelijk voor iedereen, en kan het gevolgd worden op eigen niveau. Zelfs in groepslessen worden de verscheidene varianten van oefeningen weergegeven zodat iedereen zich hierin kan thuisvoelen.

Het is een aaneenschakeling van vloeiende bewegingen, ademhalingen en excentrieke oefeningen. Zodat de spieren lang en sterk worden. Door de excentrieke bewegingen zal de spier die krachtig getraind word, ook langer worden. Hierdoor hebben de spieren achteraf minder tijd nodig om te herstellen en zal je ook minder stijf zijn.

Het doel van Pilates is om je core of powerhouse (buikspieren, rug en billen) te versterken en zo te leren om jouw lichaam in een goede balans te houden en de wervelkolom te ondersteunen.

Aangezien de workout zowel kracht al flexibiliteit traint, is er voor ieder een uitdaging in te vinden, zowel heel sterke als heel flexibele personen.

Pop Pilates

De elegante workout op de mat is een fijne manier om aan jouw lichaam te werken en met behulp van fijne muziek zal je voelen dat de bewegingen vanzelf in elkaar voortvloeien. Daarom is Core Pilates dan ook de eerste studio die de lessen Pop Pilates in Antwerpen zal geven. Een Pilates workout op hedendaagse leuke muziek. Een training zonder props (benodigdheden), enkel een matje. Dus volg Pilates voor een sterker lichaam, minder rugklachten en langere, flexibelere spieren. Maar ook je humeur zal erop beteren aangezien je meer beweegt en hierdoor je stress zal verlagen.

Van waar komt Pop Pilates?

Cassey Ho

Pop Pilates is uitgevonden door de Amerikaanse Cassey Ho. Cassey Ho is een award-winning fitness instructeur, wonende in Los Angeles. Ze is wereldberoemd door haar Youtube kanaal en haar Pilates blog Blogilates. Hier promoot ze een gezonde en sportieve levensstijl. Ze begon al met Pilates lessen te geven toen ze nog op school zat. Om haar studies te betalen begon ze meer lessen te geven, dit werd een groot succes en hierdoor begon zo ook over haar levensstijl te bloggen. Hieruit ontstond haar blog Blogilates. Intussen heeft ze ook haar eigen kledinglijn voor Pilates, Yoga en Fitness, namelijk Popflex. Hier vind je de ideale workout kleding om te stralen tijdens je training.

Waarom voor Corepilates kiezen?

Corepilates

Als eerste Pilates studio in Antwerpen die mat pilates geeft op motiverende muziek, zal Corepilates jou helpen om een strakker en sterker lichaam te krijgen. De lessen worden in kleine groepen gegeven waardoor je altijd goed opgevolgd kan worden. In deze persoonlijke sfeer zal er ook op worden toegekeken dat je steeds vooruitgang blijft boeken. De lessen worden steeds door dezelfde instructeur gegeven, hierdoor kan iedereen goed opgevolgd worden. Je komt dus nooit in een grote groepsles terecht waar je moeite hebt om alles correct uit te voeren.

Barre lessen

Daarbovenop kan je met je abonnement ook Barre lessen volgen in de studio. Dit is een ballet workout met Pilates en Yoga oefeningen in verwerkt. Je moet hiervoor geen ballet ervaring hebben. Het is een workout die zich zoals Pilates richt op de core, de benen, billen en rug. Corepilates maakt geen gebruik van reformers. Alle oefeningen worden uitgevoerd op de mat.

Hoe start ik?

Boek jouw eerste les

Je kan je online inschrijven voor je eerste groepsles, dit kan via de lessen pagina. Indien je liever eerst een privé sessie volgt om de bewegingen te leren kennen, mag je een mailtje sturen naar info@corepilates.be of contact opnemen op de contactpagina. Glynn zal jou graag begeleiden in jouw Pilates avontuur. Zodat je merkelijk vooruitgang zal boeken.

Wat doe ik aan en wat neem ik mee?

Living in leggings..

Het is aangeraden om strakke kleding aan te doen. Een legging en een top is ideaal. Neem eventueel een sweater mee om in het begin van de training aan te trekken indien je het fris hebt. Neem zeker een flesje water mee. Een matje is aanwezig in de studio en wordt na iedere training schoongemaakt. Als je graag sokken aandoet, gelieve enkel sokken te dragen met anti slip, de workout kan ook op blote voeten gevolgd worden.

Waar gaan de lessen door?

't Eilandje

De lessen gaan door in de boutique studio van VerticalBarre. Vertical barre is een zeer nieuwe studio in Antwerpen. Het is een rustgevende mooie studio die zich ideaal leent voor (mat)Pilates trainingen. Het is een kleine studio, dus je zal snel iedereen kennen en de informele sfeer gewaar worden. Het is geen grote fitness, dus je wordt persoonlijk begeleid. Deze studio bevindt zich in Antwerpen-Noord op het Eilandje aan de Katendijkdok. Deze hippe en trendy buurt is ideaal om na de workout nog gezellig een koffietje te drinken of een healthy snack te zoeken.

Hoe vaak zou ik Pilates moeten doen voor goede resultaten? 

Frequency

Pilates is een training die je regelmatig moet herhalen om vooruitgang te boeken. Als je voorheen weinig aan sport deed, is het aan te raden om te starten met 1 maal in de week. Momenteel kan je steeds op woensdag avond les volgen om 19u ’s avonds. Maar houd zeker het schema in het oog voor meerdere lessen. Het is aan te raden om af en toe indien mogelijk de oefening thuis te oefenen. Zo zal je sneller vooruitgang boeken. Zie je het helemaal zitten en wil je graag 2 keer of meer in de week trainen dan kan je extra barre lessen volgen of extra privé sessies inboeken in Antwerpen.

Welke resultaten behaal ik door Pilates te doen?

Benefits

Pilates heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is dat je core sterker wordt. Pilates wordt daarom ook vaak aangeraden door kinesisten. Het is een training die voor iedereen kan helpen om de rug en buikspieren te versterken. Doordat we in het dagelijks leven vaak zitten worden onze wervels op elkaar gedrukt. Hierdoor krijgen we last, en pijn in de rug. Dit kan eenvoudig opgelost worden door jezelf helemaal te rekken en trainen tijdens een Pilates les.
Ook helpt het tegen stress. Bewegen zorgt ervoor dat je lichaam het hormoon endorfine meer afgeeft. Dit maakt je gelukkiger en rustiger. Je zal je meer kunnen ontspannen en hierdoor zal je lichaam minder klachten hebben, zoals nekklachten, hoofdpijn..
Meer bewegen geeft meer energie. Je zal meer energie krijgen om de week door te komen. Hierdoor zal je ook gemotiveerd worden om nog meer te bewegen en kom je in een positieve cirkel terecht. Je zal met plezier gaan trainen.

Ontdek hier meer voordelen. Of kom het gewoon eens zelf testen tijdens een les. Glynn zal je graag begeleiden om profijt te krijgen van al deze voordelen. Je zal je merkelijk beter voelen en je zal met plezier meer sporten.

With love, Corepilates

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *