6 tips voor Barre beginners

Group of people performing second position plie exercises using the barre in a gym reflected in the mirror alongside in a health and fitness concept

1. Draag aanpassende kleding

Corepilates is trots op het aanleren van de juiste techniek en de juiste vorm, maar ik moet je vorm ook kunnen zien om dit te kunnen doen. Zelfs een aanpassing van 1cm kan het verschil maken bij het uitvoeren van een oefening. En resultaten zullen sneller behaald worden.

 

2. Blijf gehydrateerd!

Houd een flesje water bij de hand. Wanneer je gedehydrateerd bent zullen je spieren sneller vermoeid zijn, dus drink genoeg water! We houden tijdens de les 2 pauzes om te drinken, maar drink voor de les en na de les ook genoeg.

 

3. Grip sokken 

Het geheime wapen tijdens barre! Deze sokken zullen je helpen om niet uit te schuiven en weg te glijden op je mat, zo kan je jezelf concentreren op de shake en burn van je spieren.

 

4. Jouw core is de sleutel

What’s in a name? Corepilates draait om het trainen van je core, dus denk hieraan bij elke oefening die je in de les doet. Het moet voelen alsof je een heel aanspannende jeans probeert aan te doen. Dit brengt je ruggengraat in een neutrale positie en stabiliseert je bekken. Je zal de oefeningen zo veel beter voelen! Weet je niet goed wat je core is en hoe je die traint? Dit lees je hier.

 

5. Buig je knieën

In veel oefeningen houden we de knieën lichtjes gebogen. Dit doen we om te voorkomen dat je je rug gaat hol maken en voorkomt blessures in de rug en knie regio. Ook kan je hierdoor beter focussen op je core. Dus ‘lock’ je knie niet als je op één been staat.

 

6. Je bent sterker dan je denkt 

Een Barre workout zal je uitdagen tot al je grote spieren en sommige kleine spieren beginnen te shaken en branden. Het is belangrijk jezelf hier te blijven uitdagen: ben je moedig genoeg om dieper te gaan vanaf je deze fase bereikt? Je zal sneller veranderingen zien in je lichaam als je dit doet en je zal veel sneller sterker worden!

 

Boek nu en dan zie ik je binnenkort in de studio!

Wil je graag eens een les volgen?

Dat kan online of in een van de groepslessen. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *